Historiek

Historiek


Op een zondagmorgen werd de vraag gesteld van Edmond Goethals aan Roland Laroye om een wielertoeristenclub op te richten. Roland was de toenmalige cafébaas van de Sportwereld te Westkerke en zag  dit wel zitten. Zo werd op 15 januari 1987 een nieuwe club opgericht met de naam : de Toogvliegers met een 13tal leden. De voorzitter was Roland Laroye, verdere bestuursleden waren : Liliane Vandiedonck, Ameele Richard, Ameele Roger. Later werd het lokaal ’t Voorland te Westkerke.


Eind 2008 werd het bestuur vernieuwd Roland bleef voorzitter, maar nu waren de bestuursleden: Erik Ballière, Johan Ballière, Freddy Scharmin, Geert Depuydt. Ondertussen waren er 40 leden.


In het jaar 2010 werd Erik Ballière voorzitter en dit tot op heden. Nu hebben we 101 leden waarvan toch een 50tal die regelmatig fietsen. Er wordt gereden op zaterdag en op zondag. In de zomerperiode wordt er eveneens de woensdagavond gereden. Er zijn eveneens een 15 tal leden die mountainbiken. Sedert een 5tal jaar zijn er ook een 10tal vrouwen die actief meefietsen in het weekend en tijdens de week.

Sinds 2 jaar zijn we veranderd van wielerbond, van de WBV zijn we overgegaan naar de BBR-VBR.

We organiseren zelf jaarlijks 2 wegritten: de ene richting Watou en de andere richting Bulskamp.Ook richten we ieder jaar in februari een mountainbiketocht in met vertrek en aankomst in de Sporthalle van Oudenburg.

Ook doen we elk jaar een daguitstap met de fiets naar de Kemmelberg en eind augustus gaan we voor een weekend naar Laroche waarbij we de rit van Criquelion rijden.


de voorzitter, Erik